Amit nem tanultunk meg Széchenyi Istvánról

2015. június 10. 20:29 - Széchenyiek

Széchenyi István a win-win stratégiáról

osszekapaszkodas.jpgA menedzsment módszerek állandóan fejlődnek – gondolják, akik a vezetés és szervezés tudományával éppen ismerkedőben vannak. Azok a menedzserek azonban, akik már több évtizede gyakorolják szakmájukat, sokszor úgy fogalmaznak, hogy a menedzsment tudománya szinte mindig átalakulóban van. Egy ilyen átalakulás volt, amikor divatba jött az úgynevezett win-win szituációra való törekvés, mint a gazdasági ügyekben való megállapodás legemberibb és leghatékonyabb formája.

 

 

Mi a win-win megállapodás lényege?

Aki win-win megállapodásra törekszik, az nem tesz mást, mint úgy próbál üzletet kötni, hogy az az üzlet mindkét fél számára „győzelmet” jelentsen. Azt akarja a win-win helyzetre törekvő menedzser elérni, hogy ne a másik kárára, annak bármiféle szorult helyzetét kihasználva érjen el saját gazdasági sikert, hanem hogy úgy legyen „győztes”, hogy a másik is az.

Mit mondott Széchenyi István erről?

Olvassunk bele második könyvébe és megtudjuk!

Szóval: sokak csak mindég más kárán akarnak gyarapodni... s nem oly módokhoz nyúlni, melyek által mind a két rész nyertes lehetne.” Gróf Széchenyi István: Hitel, Fapadoskonyv.hu Kft., 2010; 11.o.

Azt hiszem, ehhez semmit nem kell és nem is érdemes hozzátenni. Hacsak! Ha van Önnek gondolata erről, kérjük szóljon hozzá ehhez a bejegyzéshez! Mindketten nyerni fogunk általa.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grofszechenyi.blog.hu/api/trackback/id/tr737532586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Amit nem tanultunk meg Széchenyi Istvánról
süti beállítások módosítása